Nachtlampjes

Bang in het donker.

Veel kinderen zijn bang in het donker.
Onbekende geluiden, spoken en monsters onder het bed…. ze kunnen er moeilijk van in slaap komen en het zorgt voor onrustige nachten!

Voor peuters is de angst die ze hebben levensecht!
Daarom mag je best een beetje mee gaan in hun angst. Je kunt bijvoorbeeld met luide stem de spoken of monsters wegsturen uit de kamer, en hun streng laten weten dat ze nóóit meer terug mogen komen. Je kindje zal waarschijnlijk best wel onder de indruk zijn van jouw dapperheid – en verwachten dat alle enge dingen dat nu ook zijn.

Ook kan je er overdag eens met je peuter over praten. Jullie kunnen samen de kamer bekijken, en het licht aan en uit doen zodat je peuter ziet dat bijvoorbeeld de gordijnen er in het donker anders uitzien dan overdag.

 

Een lichtje helpt

Toch kan het best spannend blijven, en dan wil een lichtje in de kamer wel eens helpen. Een zacht gloeiend lampje geeft een gevoel van veiligheid, en veel enge schaduwen verdwijnen in het licht.

Duimeland Speciaal in Delft – heeft een ruime collectie nachtlampjes. Van de eenvoudige lampjes die in het stopcontact gaan – tot schattige diertjes, sterren én lampjes die figuurtjes projecteren op plafond en/of muren.

Wij hebben al heel wat ‘papa’s en mama’s tegen hun peuter horen vertellen dat dít de echte lampjes zijn – die alle spoken wegjagen!
De peuters zochten dan ‘zelf’ een lampje uit – waarna ze trots én opgelucht naar buiten liepen. Evenals papa en mama – die zich al verheugde op een rustige nacht!

Slaap lekker……..