Swaddle Meyco

Swaddle Meyco

De Swaddle is een veel gebruikt inbaker slaapzakje. En dat is niet zo gek, want dit systeem is zeer eenvoudig in gebruik-  en bovendien heel voordelig in aanschaf!

 

Met de SwaddleMeyco inbakerdoek, is je kindje eenvoudig in te bakeren en creëer je weer het veilige gevoel dat de baarmoeder ook gaf. Hierdoor kan je kindje zich makkelijker ontspannen. Als je kindje onrustig is of veel huilt is inbakeren een hulpmiddel om je baby sneller weer ontspannen en rustig te krijgen.

Daarnaast zijn baby’s zich er niet bewust van dat ze armen hebben. Ze maaien zichzelf daardoor vaak wakker. Dit heet moro-reflex. Door het inbakeren kunnen ze de armpjes niet bewegen wat ook rust geeft.

Als je te maken hebt met een onrustig kindje- of huilbaby is het belangrijk te weten of de onrust of het huilen geen medische oorzaak heeft. Raadpleeg dus altijd een verloskundige, kraamhulp of arts voor je begint met inbakeren.

De meeste kindjes hebben baat bij inbakeren tot ongeveer 3 à 4 maanden. Er zijn echter ook baby’s die langer baat hebben bij inbakeren. Het is wel belangrijk om op tijd te beginnen met het ontwennen van inbakeren. Vanaf het moment dat je kindje kan omrollen, meestal zo rond 6 à 7 maanden, moet je echt stoppen met inbakeren.

Prijs: vanaf € 12.95

 

Hoe werkt inbakeren met de SwaddleMeyco

1.     Leg je baby zo neer in de SwaddleMeyco dat de schouders op gelijke hoogte zijn met de bovenkant van de inbakerdoek. De beentje worden in het voetenzakje geplaatst.

2.     Vouw de linker flap aangesloten om het lijfje en de armen van je kindje. Bevestig hierbij beide klittenband delen op elkaar.

3.     Vouw de rechter flap over de linker flap en bevestig de twee klittenbandsluitingen op het klittenband deel van de linker flap.

 

De flappen moeten strak worden vastgezet, maar je baby moet hierbij niet worden ingesnoerd. De armpjes van de baby kunnen bij het inbakeren het best gestrekt langs de zijkant van het lichaam liggen. Leg de baby tijdens het inbakeren altijd op de rug te slapen.