TOG Waardes

TOG (Thermal Overall Grade)

De TOG waarde is een indicatie om aan te geven in hoeverre dekentjes, slaapzakken, kleding enz. lichaamswarmte vasthouden.

Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof weg kan. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om een goede balans te vinden kun je de TOG waarden van het beddengoed en de kleertjes bij elkaar optellen.

Als je kindje zich op temperatuur kan houden hangt het van het seizoen (en/of de temperatuur in het kamertje) af welke deken of slaapzak het beste gebruikt kan worden.

Professionals adviseren een slaapkamertemperatuur tussen 16-20° C – waarbij 18° C het meest ideaal is. De omgevingstemperatuur kan voor je kindje beter wat aan de lage kant zijn, dan te hoog: je kunt je kindje beter een laagje kleding meer aantrekken, dan de verwarming aan doen.

Omdat ieder kindje anders is, is het belangrijk om zo nu en dan te controleren of je kindje het behaaglijk heeft, niet te warm, maar ook niet te koud. Je kunt je slapende kindje checken door zijn/haar nekje te voelen met de rug van je hand. (de huid mag niet klam aanvoelen – voetjes niet koud).

Tip;
Gewassen beddengoed en kleding hebben een lagere isolatiewaarde, betere luchtdoorlaatbaarheid en nemen beter transpiratievocht op dan nieuwe, ongewassen kleding.

 

  • 3.0 TOG kamertemperatuur 13-16°C
  • 2.5 TOG kamertemperatuur 16-18°C
  • 2.0 TOG kamertemperatuur 18-20°C
  • 1.5 TOG kamertemperatuur 20-22°C
  • 1.0 TOG kamertemperatuur 22-24°C
  • 0.5 TOG kamertemperatuur 24-27°C

 

In onze winkel helpen we je graag met het vinden van de juiste deken of slaapzak. Kom eens gezellig langs en laat je informeren.